Skrivnosti Dolenjske

Delček bogate dediščine Dolenjske lahko zdaj spoznate s pomočjo dveh mobilnih aplikacij, ki vas popeljeta na tri izjemno zanimive lokacije. V Novem mestu se virtualno doživetje osredotoča na ogled mestnih znamenitosti v starem mestnem jedru, na Bazi 20 v skrivnostnem Kočevskem rogu odkriva podrobnosti iz življenja v času 2. svetovne vojne, na Vinjem Vrhu pa vodi v prazgodovinski čas. Naložite si aplikaciji in spoznajte skrivnosti Dolenjske.

Novo mesto

Doživetje Novega mesta
Brezplačni virtualni vodnik vas popelje skozi zgodovinsko bogato dediščino starega mestnega jedra Novega mesta. Mestne znamenitosti boste spoznavali v povsem novi luči, skozi oči znamenitih osebnosti, ki so pomembno prispevale k razvoju mesta ob Krki. Frančiškanski samostan, stara gimnazija, rotovž, Križatija in cerkev sv. Nikolaja bodo vaši postanki na poti. Najbolj primerna točka za začetek raziskovanja je pri kipu Leona Štuklja v Kandiji, sicer pa lahko svojo pot začnete kjer koli v mestu.

5* doživetje
Podrobneje spoznajte arheološko dediščino Dolenjske, odpravite se na individualno vodenje po stalni razstavi, ki ga nadgradi še izjemna železnodobna večerja v prostorih Križatije.

PROGRAM:
– virtualno vodenje s pomočjo aplikacije po Novem mestu
– individualen ogled arheološke zbirke in prav poseben kviz vDolenjskem muzeju
– spektakularna večhodna večerja v znameniti Križatiji s halštatskimi sestavinami Hiše Fink – darilo

OPIS DOŽIVETJA
S pomočjo aplikacije se boste z virtualnimi liki najprej podali na ogled starega novomeškega jedra in spoznavali zgodovinske trenutke dolenjske prestolnice. Tik pred zaključkom sprehoda skozi mesto vas bo čakalo presenečenje – namig: mesto si boste lahko ogledali s povsem druge perspektive. Sledi individualen ogled izjemne arheološke zbirke Dolenjskega muzeja, čaka pa vas tudi poseben interaktiven kviz. Sledi še večerja v unikatnih prostorih znamenite Križatije v duhu haltštatskega obdobja.

CENA PROGRAMA
190 EUR/osebo

Obvezna je predhodna rezervacija doživetja.

Baza 20

Raziskovanje skrito Bazo 20
Baza 20 je bila med 2. svetovno vojno sedež političnega odporniškega gibanja in je edini na tako skriven način zgrajen in avtentično ohranjen sedež vodstva kakega odporniškega gibanja v Evropi. S pomočjo interaktivne igre v mobilni aplikaciji se boste prelevili v kurirja, si izbrali svoje skrivno ime in Bazo 20 spoznavali skozi življenje in delo ljudi. A pri tem ne smete pozabiti na vestno zakrivanje sledi, da baze ne odkrije sovražnik.

5* doživetje
Osebno doživite izkušnjo takratnega časa na Bazi 20 v osrčju skrivnostnega Kočevskega roga, ko je bilo treba paziti na vsak korak, ko je vladalo pomanjkanje, ko te za nobeno ceno niso smeli najti in ko je šlo za življenje ali smrt. Po tej izkušnji si boste lahko predstvaljali kako je bilo.
PROGRAM:
– virtualno vodenje s pomočjo aplikacije
– individualno doživetje skrivne Baze 20 iz časa 2. sv. vojne
– presenečenja na poti
– večhodna večerja/kosilo v Oštariji Herbelier

OPIS DOŽIVETJA
S pomočjo aplikacije se podajte na virtualno spoznavanje življenja in posameznih zgodb ljudi, ki so živeli na Bazi 20. Ob vhodu prejmete čutaro s pitno vodo, avtentično repliko tedanjih čutar, potem pa sledite navodilom na aplikaciji. Ob zaključku ogleda se doživetje nadaljuje z avtentično izkušnjo iz takratnega časa, ko se je bilo treba skrivati, paziti na vsak korak in vsako besedo. Izzvani boste, da sami najdete rešitev, kako po končani nevarnosti zapustiti zaklonišče. Res izjemna izkušnja. Doživetje boste sklenili s kosilom/večerjo v Oštariji Herbelier, v kateri vam bodo pripravili ekskluziven degustacijski meni »Baza 20«, narejen iz tedaj dostopnih surovin, a z modernim pridihom in v toplem objemu restavracije.

CENA PROGRAMA
180 EUR/osebo

Obvezna je predhodna rezervacija doživetja.